Bonniers Konsthall vs Monaco's Grimaldi Forum

Jaha, så var BESÖKET på Bonniers konsthall avklarat. J och L var med. Vi tyckte att det var perfekt att de har öppet till 8 på onsdagar men just idag stängde de såklart redan halv 8 pga servicearbeten... :-( Vi kom dit 10 i 7 så 40 minuter hade vi ändå.

Ok, konst från stipendiater till Maria Bonnier Dahlins stiftelse fyllde 1:a våningen som också är ENDA utställningsvåningen. Var nog som samlingsutställningar är som oftast - lite fint - lite konstigt och några ?????. Mycket har man ju redan läst och sett i press. VÄLDIGT TRÅKIGT var att 3 (!!!!) guidade visningar pågick SAMTIDIGT. Lokalen är inte stor och alla tre guiders stämmor ekade mellan väggana. Var som att kliva in i twilight zone ungefär, hur någon av grupperna kunde fokusera eller ens lyssna är ett under. De kanske gick därifrån utan behållning, vad vet jag?! Själva gick vi till andra sidan av byggnaden och väntade till det mesta stöket var över. Med Bonniers lokaler finns definitivt potential och jag dömer inte ut dem helt än.

RIKTIGT bra utställningar visas på Grimaldi Forum i Monte Carlo. Såg "New York, New York" där i somras och den utställningen var FANTASTISK (naturligtvis fanns även saker som inte tilltalade mig - så är det väl alltid?!) Deras Andy Warhol utställning var även den något alldeles extra. Andy Warhol kan ju vara rätt uttjatad men de hade lyckats få dit en fantastisk balans av han arbeten!

Hur som avslutade vi vår "kultur kväll" på Roppongi med en smarrig sushi! Det var trevligt!

A+/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback