Apelsinmarmelad! OH YES!!! Nu j*klar ska det kokas!! ;-)

Lät som om sprinklersen gått på ute!? Mitt på dagen? Bevattningssystemet går vanligtvis på nätterna. Men, så tittar jag ut och - TRÄDGÅRDSMÄSTAREN! Perfekt! Så jag frågade om apelsinerna och citronerna.


Bild från tasteline.com
Och så här ligger det till.
Citronerna kan jag plocka och äta nu!!
Apelsinerna är inte vanliga söta apelsiner men de funkar bra att göra marmelad på! Däremot längre upp i trädgården finns söta apelsiner som jag kan äta!
FANTASTISKT!

Jag har hört att det är jättelätt att göra marmelad - bara koka och hälla på socker! Så det måste jag ju göra då! Min EGEN MARMELAD från MIN TRÄDGÅRD! Tänk så gott med apelsin och ingefära! Och apelsin och morot! Och apelsin och äpple, med äppelbitar i! MIAM-MIAM!!

Nä, snart är min lunch klar. Gah så lång tid det tar att koka kronärtskockor... GÄSP! För att inte tala om hur långsam min tvättmaskin är - nu har den hållit på i snart en timme och en kvart och den är fortfarande inte klar - en vanlig 40 graders tvätt... SUCK!

:-)/C


Kommentarer
Postat av: nollåttan

aprikosmarmelad är så jäkla gott. det måste du göra!!!

Postat av: nollåttan

och apelsin...och lemon curd...mmmmm!

2007-02-28 @ 13:22:00
URL: http://www.nollattan.blogg.se
Postat av: C

Nollåttan
Hm... brist på aprikoser i min trädgård!! Fast min vän G har ett aprikosträd (om det inte fått stryka på foten då han renoverat..)!

Det där med lemon curd.. Tänkte på det. Fast det måste ju vara svårare att göra?? Ska nog surfa efter recept!! Annars kan jag ju göra citronmarmelad - det måste vara gott!:-)

2007-02-28 @ 13:55:22
URL: http://rivieraglitz.blogg.se
Postat av: C

Nollåttan
Kollade precis upp det. Förutom socker så är det bara smör och ägg som behövs!! Lemon curd ska det bli!!!! Här ska kokas!!:-)

2007-02-28 @ 13:58:30
URL: http://rivieraglitz.blogg.se
Postat av: Madicken

Åh...kronärtskockor...det é mumma det!! Gör en liten vinegrätt till oxå...ännu godare! =)

2007-02-28 @ 14:15:25
Postat av: nollåttan

det är så jäkla gott med lemon curd tårta: köp 2 färdiga marängbottnar, stryk curd på båda, dekorera med vispgrädde. OBS följ curdreceptet, krämen får ej brännas, äggen koagulerar då och den blir inte slät...
I brist på marängbottnar är det gott med vanliga maränger och vaniljglass....min favvoefterrätt!!!

2007-02-28 @ 14:52:50
URL: http://www.nollattan.blogg.se
Postat av: C

Madicken
Ja, det är gott!! Fast jag åt med tartare-sås till. Också gott! :-)

Nollåttan
Jag har ett helt SJUKT godisabstinens sedan jag stack från SV. Köpte inte med mig godis för att jag tänkte att jag skulle vara nyttig. Och franskt godis är ju inte smarr direkt.

Så postar du såna här frestelser. FY DIG! ;-) FY! FY! I brist på godis dricker jag typ 18 koppar Cappuccino istället.. Det går utför!! Måste nästan masa mig ner till snabbköpet och köpa något med socker i. AAAHHhhhhhh!

2007-02-28 @ 15:57:29
URL: http://rivieraglitz.blogg.se
Postat av: mandi

Gud, det är ju som i min dröm! Att göra hemmagjord marmelad i ett stenhus i Frankrike! Nu blidde jag avundsjuk.

2007-02-28 @ 21:57:12
URL: http://mandimoon.blogg.se
Postat av: C

Mandi
Just det! Du skrev ju det tidigare i ett inlägg!! Hihihihi:-) Fast du kan ju göra Spansk marmelad!? ;-). Jag kan skicka ner lite franska apelsiner annars!!! ;-)

2007-02-28 @ 22:04:04
URL: http://rivieraglitz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback